REKO betyr Rettferdig Konsum som ble grunnlagt av Thomas Snellman i Finland i 2013. REKO er salg av matvarer UTEN MELLOMLEDD. Man må være første ledds produsent/primærprodusent for å selge matvarer og biprodukt fra egen produksjon via REKO-ringen, hvor produsentene får 100 % av salgssummen.
Den første REKO-ring i Norge ble etablert november 2017. I dag er det over 120 ringer spredt i store deler av landet. Det er rundt 500 000 kunder tilknyttet REKO-ringene, og ca 500 produsenter som selger varer.
REKO-ringen bidrar til at produsenter står i egen verdikjedeprosess helt frem til sluttforbruker. Et mål er å øke lokal verdiskaping, økt satsing på lokalt produsert mat, ved å skape nye utviklingsmuligheter, bedre forutsigbarhet og lønnsomhet for lokale småskala matprodusenter. REKO bidrar også til å bevisstgjøre forbrukere, og til å redusere matsvinn.
På REKO-ringene er det et stort utvalg av lokalprodusert mat man ikke finner i kjedebutikkene. I tillegg til våre gourmetprodukter fra havet finner du alt av kjøtt, grønnsaker, frukt, meieriprodukter, bakevarer samt et stort utvalg av foredlede produkter (saft, juice, syltetøy, honning, ferdige matretter og mye mer).
Vi er jevnlig med i følgende Reko-ringer:
(Klikk på den som er nærmest deg for å gå til gruppen og bli medlem i REKO i dag)