Frøya Gourmet

Frøya Gourmet benytter REKO-ringer som utleveringssteder

Hva er REKO-ring og hvordan fungerer det?

REKO-ringen er en salgskanal hvor kundene kan handle direkte fra lokale matprodusenter, mens produsentene på sin side kan annonsere og selge varer fra egen produksjon. Kundene forhåndsbestiller varer via ringens Facebook-side. Varene leveres ut av produsenten på annonsert utleveringssted, dato og klokkeslett.


Frøya Gourmet har vært med i REKO siden 2019 i Midt-Norge og vi etablerte oss på Østlandet når pandemien kom i 2020 da det ble full stopp i bestillinger fra restaurantene vi leverte til. Siden da har over 95% av vår omsetning vært gjennom REKO-ringer, direkte fra fiskemottak til forbruker.

REKO betyr Rettferdig Konsum som ble grunnlagt av Thomas Snellman i Finland i 2013. REKO er salg av matvarer UTEN MELLOMLEDD. Man må være første ledds produsent/primærprodusent for å selge matvarer og biprodukt fra egen produksjon via REKO-ringen, hvor produsentene får 100 % av salgssummen.


Den første REKO-ring i Norge ble etablert november 2017. I dag er det over 120 ringer spredt i store deler av landet. Det er rundt 500 000 kunder tilknyttet REKO-ringene, og ca 500 produsenter som selger varer. 


REKO-ringen bidrar til at produsenter står i egen verdikjedeprosess helt frem til sluttforbruker. Et mål er å øke lokal verdiskaping, økt satsing på lokalt produsert mat, ved å skape nye utviklingsmuligheter, bedre forutsigbarhet og lønnsomhet for lokale småskala matprodusenter. REKO bidrar også til å bevisstgjøre forbrukere, og til å redusere matsvinn.


På REKO-ringene er det et stort utvalg av lokalprodusert mat man ikke finner i kjedebutikkene. I tillegg til våre gourmetprodukter fra havet finner du alt av kjøtt, grønnsaker, frukt, meieriprodukter, bakevarer samt et stort utvalg av foredlede produkter (saft, juice, syltetøy, honning, ferdige matretter og mye mer).


Vi er jevnlig med i følgende Reko-ringer:
(Klikk på den som er nærmest deg for å gå til gruppen og bli medlem i REKO i dag)


Asker

Bjerke

Brumunddal

Drammen

Eidsvoll

Fredrikstad Steffensjordet

Gjøvik

Hadeland

Halden

Hamar

Heimdal

Levanger

Lillehammer

Lillestrøm

Lørenskog

Moelv

Nittedal

Orkland

Ringerike (Hønefoss)

Røros

Røyken (under Reko Asker)

Sandvika

Sarpsborg

Ski

Skøyen

St.Hanshaugen/Mølleparken Grünerløkka

Steinkjer

Stjørdal

Trondheim

Verdal

Vålerenga