Frøya Gourmet

Hjemmelaget Fish and Chips

Denne erke-engelske retten som alle liker er superlett å lage. En favoritt for store og små som passer like godt til hverdags som til fest!


REMULADE

Dette trenger du for å lage herlig hjemmelaget remulade kjapt og enkelt:

-            1 pose majones

-            ½ Rødløk, finhakket

-            2 ss Kapers, finhakket

-            3 ss Agurkmiks


Ha majones i en skål og vend inn ingrediensene.

Salt og pepper etter smak


RØRE

-            1,5 ts Bakepulver

-            1,5 ts Maizena

-            2,5 dl Mørkt Øl (eller det du har tilgjengelig)

-            Hvetemel


Bland sammen Bakepulver, Maizena og Øl. Spe på med hvetemel til du får en litt tykk røre, omtrent som vaffelrøre. Rør ut alle klumper.

FISK (4-5 porsjoner)

-            Ca 400g Hysefilet uten skinn og bein 

(du kan også bruke annen hvit fisk, Lyr er et veldig godt alternativ)


Del opp fisken i passende stykker og ha på salt og pepper.

Legg fisken i røren.

FRITYR

Om du har frityrkoker kan du bruke denne, hvis ikke ha ca 1,5 l olje (gjerne en nøytral olje som egner seg for frityr) i en kjele. Varm oljen opp til 180 grader. Ta fisken ut av røren, la den gjerne dryppe litt fra seg, men pass på at det er et godt lag med røre på bitene. Legg de så i oljen og la de koke til de får en gyllen brunfarge.

 

Server med remuladen, grønne erter, dine favorittfries og nyt.