Frøya Gourmet

Pannetekt Seifilet i fløtesaus
- Gourmet i hverdagen

En veldig enkel og utrolig smakfull hverdagsrett.
Det som tar lengst tid er å koke potetene.

Til 2 porsjoner trenger du:

- 400 g Seifilet (2 fileter a ca 200 g)

- 2 ss Hvetemel

- 0,25 ts Pepper

- 0,5 ss Salt

- 2 dl Matfløte

Tilbehør:

Poteter, Gulrot og hva annet du liker. Ertepuré kan anbefales, nydelig til all slags fisk.

Sånn gjør du:

Sett grønnsaker til koking så det er klart når fisken er ferdig stekt.


Tørk filetene den med kjøkkenpapir.


Ha salt, pepper og mel i en bolle og bland godt. Vendt filetene i melblandingen og sørg for at den er jevnt fordelt.


Smelt smør (eller olje om du ønsker det) på middels varme og legg filetene i pannen. Stek filetene til de er gyllen på begge sider.


Tips: Ønsker du litt mer spicy smak kan du kutte løk og rød paprika, steke dette til det blir mørt og blande inn sammen med fisken, samt ha i litt Cayennepepper. 


Hell over matfløte og la det trekke til fløten blir tykkere/den konsistensen du ønsker.

Servér fisken med kokte poteter og gulrøtter, eller andre grønnsaker du foretrekker.