Til 2 porsjoner trenger du:
- 400 g Seifilet (2 fileter a ca 200 g)
- 2 ss Hvetemel
- 0,25 ts Pepper
- 0,5 ss Salt
- 2 dl Matfløte
Til 2 porsjoner trenger du:
- 400 g Seifilet (2 fileter a ca 200 g)
- 2 ss Hvetemel
- 0,25 ts Pepper
- 0,5 ss Salt
- 2 dl Matfløte
Tilbehør:
Poteter, Gulrot og hva annet du liker. Ertepuré kan anbefales, nydelig til all slags fisk.
Sånn gjør du:
Sett grønnsaker til koking så det er klart når fisken er ferdig stekt.
Tørk filetene den med kjøkkenpapir.
Ha salt, pepper og mel i en bolle og bland godt. Vendt filetene i melblandingen og sørg for at den er jevnt fordelt.
Smelt smør (eller olje om du ønsker det) på middels varme og legg filetene i pannen. Stek filetene til de er gyllen på begge sider.
Tips: Ønsker du litt mer spicy smak kan du kutte løk og rød paprika, steke dette til det blir mørt og blande inn sammen med fisken, samt ha i litt Cayennepepper.
Hell over matfløte og la det trekke til fløten blir tykkere/den konsistensen du ønsker.
Servér fisken med kokte poteter og gulrøtter, eller andre grønnsaker du foretrekker.