Du trenger:
500gr hvit fiskefilet (kjempegodt med en blanding av hyse og torsk, eller bruk lyr og «spe på» med torsk)
- 2 ts salt
- 1 ss hakket løk
- 4ss potetmel
- 1,5-2 dl melk
- 1/2 dl vann
- 200gr meierismør
- 1 ts allehånde
Du trenger:
500gr hvit fiskefilet (kjempegodt med en blanding av hyse og torsk, eller bruk lyr og «spe på» med torsk)
- 2 ts salt
- 1 ss hakket løk
- 4ss potetmel
- 1,5-2 dl melk
- 1/2 dl vann
- 200gr meierismør
- 1 ts allehånde
Originalt er oppskriften med hvetemel, men som en klok og matkyndig tante fortalte, så blir ballen lettere og forme, bedre på smak og finere å se til ned bare potetmel. I tillegg så blir oppskriften glutenfri! Vinn vinn der altså👍
Slik går du fram:
Fisken bør ligge ett døgn før du lager ball av den. Helt nyfisket fisk har lite bindemiddel. Bland terninger av meierismør og allehånde, å la det ligge i kjøleskap over natta.
Ha i hakket løk og fisk i kjøkkenmaskin og kjør til den er grovmalt. Ha i salt og potetmel. Kjør blandingen mens du sper med kald melk i porsjoner. Gjør dette til du får rett konsistens, ikke for løs og ikke for fast farse.
Form farsen til store fiskeboller, bruk spiseskje og en fuktet hånd. Legg alle ballene i kokende lettsaltet vann. Kok opp og la de trekke i 15-20 minutter.
Som tilbehør bruker vi rotstappe, flesk/bacon og kokte poteter. Ertepuré er også veldig godt til.
Vel bekomme❣️