Frøya Gourmet

Vil du bli «ballens» dronning, serverer du ferskfiskball til påske!🐥

Du trenger:

500gr hvit fiskefilet (kjempegodt med en blanding av hyse og torsk, eller bruk lyr og «spe på» med torsk)



- 2 ts salt

- 1 ss hakket løk

- 4ss potetmel

- 1,5-2 dl melk

- 1/2 dl vann

- 200gr meierismør

- 1 ts allehånde 

Originalt er oppskriften med hvetemel, men som en klok og matkyndig tante fortalte, så blir ballen lettere og forme, bedre på smak og finere å se til ned bare potetmel. I tillegg så blir oppskriften glutenfri! Vinn vinn der altså👍


Slik går du fram:

Fisken bør ligge ett døgn før du lager ball av den. Helt nyfisket fisk har lite bindemiddel. Bland terninger av meierismør og allehånde, å la det ligge i kjøleskap over natta.


Ha i hakket løk og fisk i kjøkkenmaskin og kjør til den er grovmalt. Ha i salt og potetmel. Kjør blandingen mens du sper med kald melk i porsjoner. Gjør dette til du får rett konsistens, ikke for løs og ikke for fast farse. 


Form farsen til store fiskeboller, bruk spiseskje og en fuktet hånd. Legg alle ballene i kokende lettsaltet vann. Kok opp og la de trekke i 15-20 minutter. 

Som tilbehør bruker vi rotstappe, flesk/bacon og kokte poteter.  Ertepuré er også veldig godt til.


Vel bekomme❣️