Frøya Gourmet

Sjøkreps på grillen - et skikkelig gourmetmåltid

Å grille Sjøkreps er enklere enn du tror. Du begynner med ekte norsk Sjøkreps fra Frøya Gourmet. Våre Sjøkreps er råfrosne som vil si at de ikke er kokt på forhånd. Følg oppskriften nedenfor og nyt...

Den beste måten å tine Sjøkreps på er å legge de i kaldt vann, enten i kummen eller i en stor bolle/kjele. Sjøkrepsen er tint i løpet av et par timer. NB! Ikke bruk varmt eller lunkent vann.

Det første du gjør er å fjerne hodet. Hodet spises ikke og der sitter også paven. Deretter deler du Sjøkrepsen på langs med en skarp kniv. Start ved hodet og jobb deg bakover mot halen.


Hvis tarmen er synlig (gråsvart) kan du ta vekk denne, den er ufarlig, men litt uappetittlig.


Ha på ønsket smør/hvitløkssmør/kryddersmør på de halve Sjøkrepsene. Vi anbefaler å toppe med finhakket fersk Estragon (er som skapt for Sjøkreps) eller eventuelt hakket Ramsløk som også er veldig godt.


Grill Sjøkrepsene med kjøttsiden opp i 3-6 minutter avhengig av størrelsen på Sjøkrepsen og temperatur på grillen. Du ser de er klare når kjøttet blir hvitt (fra gråaktig farge). Det er viktig å ikke la de ligge for lenge på grillen, da blir konsistens og smak dårlig. Du kan også pirke litt i kjøttet med en gaffel, når kjøttet løsner fra skallet er du "good to go".


Sjøkreps serveres alene, med salat og/eller med aioli og et skikkelig godt brød.


Da er det bare å nyte et selvlaget gourmetmåltid - bon appétit.